Thursday, December 23, 2010

PeNgoRbAnAn SEoRAnG gUrU....

SALAM SEJAHTERA....

guru...oh...guru...
siapakah kami tanpa mu..
tanpa guru,tiadalah pilot,usahawan,manager,polis,saintis,dan lain-lain..

jika hendak dibicarakan soal guru ini,tidak terkira pengorbanan mereka.kita seharusnya menghargai segala pengorbanan mereka yang sanggup membakar diri bagi menerangi kegelapan di sekelilingnya.hebat sungguh jiwa mereka.mereka yang tidak pernah kenal erti bosan atau fed up bagi terus dan terus menyalurkan ilmu kepada anak-anak muridnya.jadi,apa salahnya kita menghormati dan menjaga perasaan mereka.apabila kita berjaya,kita juga yang dapat nama dan kesenangan bukannya mreka.mereka tetap kena pergi ke sekolah yang sama pada setiap hari.cuma mereka hanya ingin menumpang kegembiraan yang kita perolehi.

begitu juga mereka yang belajar dalam bidang agama.mereka perlukan seseorang yang mahir dalam bidang tersebut yang kita kenali sebagai tok guru atau ustaz/ustazah.kalau hanya belajar melalui buku,bukannya tidak boleh tetapi kebenarannya kita kurang  pasti..sebab itu kita perlu merujuk kepada mereka yang lebih arif..

TEACHER AZAINORA

seorang guru yang sangat lemah lembut.. kasih dan sayangnya terpancar di raut wajahnya yang selalu tenang dalam melayan kerenah anak-anak muridnya yang mempunyai pelbagai jenis perangai..tetap teguh berdiri,mengatur langkah dan menggagahkan diri untuk terus maju bagi membantu anak-anak bangsa.kita semua pasti sayanginnya dan  akan merinduinya.

KEPADA PARA PELAJAR  SAINA YANG AMAT DIKASIHI SEKALIAN,(buat gempak pula)

di sini ada satu berita,teacher azainora akan berpindah sekolah di penang kerana suaminya yang tercinta bekerja di sana..pesan beliau agar semua pelajar saina khususnya f5,supaya belajar bersungguh-sungguh,jangan MALAS2 dan jangan MALU bertanya jika ada kesulitan dalam pelajaran..harap maklum..beliau juga kirim salam kepada semua..

* semoga teacher sentiasa diberkati dan dirahmati oleh ALLAH...
* bahagia di samping keluarga tercinta...terima kasih...
* selamat tinggal..kami sayang1000x teacher.. semoga jumpa lagi..=)
* doakan kejayaan kami dalam spm(9A+)2011..amin3...especially,chemistry...

wasalam..

4 comments:

 1. salam..
  ya Allah..zut..ye ke??
  taw mna??
  hhuhuhu..
  cmna ni..
  spa nk ajr kta nnt ehh??
  wallahualam..

  ~anis_saina~

  ReplyDelete
 2. salam..
  yup..xkan la ak nak main2 soal ni
  teacher yang bgi tau ak...
  ada kott teacher lain..
  ok..cedih kot!!

  ReplyDelete
 3. salam..nak copy ckit kata2 kat atas blh??nak buat karangan pengorbanan guru...syukran

  ReplyDelete
 4. salam..silakan..ilmu itu diwujudkan untuk dikongsi bersama bukan?

  ReplyDelete